De fiecare data cand auzim acest termen, gasirea iubirii, gandul ni se duce imediat la relatii: cele din trecut si cele la care speram.

Exista o multime de cai prin care putem gasi iubirea. Ne indragostim de noi insine, de munca noastra, de straini sau de natura. Ne indragostim de viata, de creativitate si de situatii.

Iubirea se dilata si se contracta in functie de raspunsul nostru. Tot ce oferim va reveni in cel mai frumos mod. Forma suprema de iubire este felul in care ne oferim fara rezerve unei alte persoane.

„Un studiu meta-analitic nou, efectuat de catre Profesorul Stephanie Ortigue de la Universitatea Syracuse, a demonstrat ca indragostirea nu numai ca poate provoca aceeasi stare eurforica precum consumul de cocaina, dar influenteaza si zonele de intelect ale creierului. Cercetatorii au descoperit ca indragostirea se poate intampla intr-o cincime de secunda.”

Aflam iubirea cu ajutorul lucrurilor pe care le cunoastem. Ne datoram viata mediului si evolutiei experientelor. Daca gandim mai putin, vom insemna mai putin. Daca aspiram spre lucruri marete, vom avea asteptari mai mari. In ceea ce priveste iubirea, nu exista limite, capacitate, o masura excesiva sau suficienta pentru a multumi inima.

Dragostea este emotia suprema

Cu cat este inima mai deschisa, cu atat va va fi mai clara vastitatea luminii si iubirea se va prezenta. Nimeni nu scapa de a i se frange inima. A iubi inseamna a risca tot ce ai pentru a descoperi necunoscutul.

Ce profesor minunat devine dragostea odata ce aflam si intelegem ca motivul pentru care suntem pe Pamant este sa ii permitem ei sa existe!

Inima se frange atunci cand este nevoie sa trecem peste devastarea din momentul in care ne indragostim, dar cealalta persoana ne raneste. Este destul de greu sa treci peste rejectie, pierdere si amintiri. Dar suntem astfel creati incat avem puterea de a trece peste orice incercare si sa crestem in urma lor.

Iubirea nu este facuta pentru a fi tinuta de o singura persoana. Da, iubirea de sine ar trebui sa fie pe locul intai. Trebuie sa avem o iubire imensa pentru noi insine, pentru ca nu putem oferi ceva ce nu avem.

Dragostea inseamna daruire si primire precum si cunosterea tuturor limitelor compasiunii. Prin modestie se naste iubirea neconditionata. Nu exista impunere sau asteptari, pentru ca iubirea se manifesta pur si simplu. Atunci cand nu exista fortare sau insistente, respectul si aprecierea duc la crearea unei relatii.

Iubirea inseamna sa imparti

Iubirea insemna sa iti imparti calea in viata fara a-l forta pe celalat sa iti urmeze pasii sau sa priveasca totul doar prin ochii tai. Are nevoie de recunoasterea si de disiparea egocentrismului. Este o stare pe care nu o puteti induce daca nu o aveti in voi insiva; nu puteti avea incredere in ea daca nu o traiti; si pe care nu o veti putea intelege sau pricepe.

Cea mai puternica arma din Univers este totodata si starea cel mai usor de eliminat, renegat sau de temut.

Din momentul in care ne nastem, cu totii suntem experti si voluntari ai acestui experiment. Fiecare strangere de inima este o oportunitate de a creste si de a evolua. Fiecare persoana ce va trece prin viata va ofera abilitatea de a va iubi pe voi si mai mult.

Fiecare circumstanta pe care o depasiti va crea destul spatiu pentru empatie, bunatate si adoratie a unei noi persoane. Nu inchideti usa iubirii.

Folositi-va de aceasta pentru a merge inainte si pentru a elimina obstacolele. Nu ar trebui sa uitati niciodata de frumuseatea pe care iubirea o poate aduce.

Daca va puteti indragosti intr-o cincime de secunda, imaginati-va cat de multe puteti oferi in cateva ore sau zile. Profunzimea este nepretuita.

Iubirea este peste tot

Putem gasi iubirea in cele mai ciudate locuri. Privim in ochii copiilor nostri in momentul in care s-au nascut si nu putem crede ca acest sentiment poate fi atat de perfect si fara cusur. Ne reamintim de bunatatea si siguranta iubirii atunci cand ne uitam la parintii nostri batrani ai caror mostenire suntem chiar noi.

Dragostea are nevoie sa fie pretutindeni. Ne atentioneaza si ne grabeste sa ne deschidem inimile pentru a permite unei noi persoane sa ne intre in viata.

O putem recunoaste in nevoia de a ne uita la un film de dragoste sau sa citim un articol interesant. Putem fi impresionati pana la lacrimi de un pasaj delicat de cuvinte ce ne trimite inapoi in timp. Peste tot unde privim, iubirea cerseste atentie. Este limba cea mai pura din Univers.

Indtragostiti-va des si profund

Permiteti-va sa va indragostiti des si profund. Nu trebuie sa aveti retineri. Lasati-va sufletul sa fie vazut prin crapaturi. Pentru a va simti iubiti, trebuie sa fiti acea iubire. Lasati-o sa va transmita vibratii. Suntem creati in imaginea iubirii, cu iubire, pentru iubire.

Nu ii permiteti neputintei sa va dicteze asupra lucrurilor ce va sunt disponibile din natura. Meritati toata iubirea pe care o oferiti lumii.

„Atunci cand absolviti de la stadiul de A fi indragostit pana la A iubi pe cineva veti intelege – Iubirea nu inseamna posesiune. Iubirea inseamna sa doresti tot ce este mai bun pentru o persoana, sa o sustii sau sa o ajuti sa isi atinga potentialul, cu sau fara tine. Iubirea nu reprezinta ceea ce spui, ci ceea ce faci.” ~Wordions